Tájékozódj és élj teljesebb életet ;) Vagy ne...

Érdekességek a depresszióról

2010.01.27. 15:05 Kaleb

"A WHO előrejelzése alapján 2030-ra a depresszió kezelésére, gyógyítására kiadott költségek fogják leterhelni legjobban az egészségügyet."

A Dagi Dög írásom után nem fogok megint az amcsikkal pedálozni mert még valaki azt találná hinni, hogy ez a blogom célja. Biztos van még olyan ország ahol a Prozak és Válium szinte már csapvízben is kimutatható.

Érdekesebb téma a depresszió kialakulása és társadalmi egészségügyi hatásai. Példának okáért, tudta e hogy a depresszió felelős többek között a ---> legtöbb betegség kialakulásáért?

A test és lélek kapcsolata egy régi téma, de még mindig nem jutottunk el oda, hogy erről mindenféle ezoterika nélkül beszélhessünk. A filozófia és metafizika még mindig azt a csontos rágja, hogy egyáltalán létezik e lélek. Ezeket az alapvető kérdéseket átlépve inkább arról kéne beszélni hogy az utóbbi 50 évben a társadalmi változásoknak köszönhetően hogyan változott a depresszió kialakulása is. Vagy arról miért nem beszélünk, hogy a természet hiánya milyen hatással van ránk? Úgy gondolom ezek azok a fontosabb kérdések amikkel foglalkozni kéne és nem hiszem, hogy a megoldást az antidepresszánsok okozzák. Sőt!!! Talán a legrosszabb amit egy depressziós tehet az az ha antidepresszánsokkal kezelteti magát.

"Mennyi idő alatt tudok leszokni 2,5 mg Zyprexáról? Nélküle jelenleg nem tudok elaludni!!!! Néhány napos nemalvás után pedig pszichésen rettenetes állapotba kerülök."

/egy fórumon segítséget kérő depressziós/

Szóval csak óvatosan a depressziós kezelésével és TÁJÉKOZÓDJ mielőtt cselekszel.

További infók:

- Pozitív gondolkodásról

- Nevetni kell, ennyi az egész

- A jókedv titka: kőkorszaki életmód?

- Ne edd magad depressziósra!

- Milliónyi amerikai fontolgatja az öngyilkosságot

komment

Címkék: család depresszió kapcsolat who antidepresszáns gyógyszer maffia antal vali

süti beállítások módosítása