Tájékozódj és élj teljesebb életet ;) Vagy ne...

Mitől döglik az... ember

2010.01.27. 18:56 Kaleb

"Az vagy amit megeszel!"

/Platón/

Nem tudom Platón mennyire volt tisztában a fenti mondat igazságtartalmával annak idején, de az vitathatatlan hogy mára nagyon aktuálissá vált ez a gondolatmenet.

Ha megfigyeljük, környezetünkben a legtöbb ember (család, barátok, munkatársak) panaszkodik, hogy mennyi mindenre nincs ideje, mennyire nincsen energiája, aluszékony, fáradékony... sorolhatnánk. Érdemes azt is megfigyelni hogy ezek az emberek mit esznek! Valószínűleg azt fogjuk látni, hogy mindent mindennel, válogatás és rendszerezés nélkül. Nem figyelünk már arra, hogy elég tápanyag legyen az ételünkben, arról nem is beszélve hogy kevesen tudnak arról, miféle kemikáliák vannak az ételeinkben amiket nap mint nap fogyasztunk. A legmegdöbbentőbb adat az miszerint ----> a több mint 10 millió vegyi anyag közül - amiket az ételeinkbe tesznek - allig több mint ezer van csak átfogóan bevizsgálva és tesztelve!

Az utóbbi 10 évben elindult egy trend és egyre többen teszik fel a kérdést: mégis mit eszem. Ezért tudtak a témával foglalkozó média anyagok (mint pl. a Super Size Me) ilyen sikereket elérni. Személy szerint én ennek örülök, mivel szívesebben élek egy olyan világban ahol az emberek tudatosabban és egészségesebben élnek, ahol nem a panaszkodásukat kell hallgatnom hanem az elért sikereik történetét. Szóval hajrá és ajánlom figyelmedbe ezt a pár cikket ha esetleg kedvet kaptál egy kis változtatáshoz:

- 10 legkockázatosabb vegyületcsoport, amit érdemes kitiltanod a fürdőszobádból

- A vegyszerek világa = a mi világunk?

- Kulturális kreatívok - Takáts Péter: Az új világpolgárokról

- Megtévesztő a "BIO" és a "Természetes" felirat a kozmetikai termékeken...

- Majdnem mindenben hazudott az Avon

komment

Címkék: depresszió bio vegyszer gyógyszer maffia antal vali kozmetikai szerek

süti beállítások módosítása